Cozonac de casa pufos
- 5 oua;
- 130g zahar brut;
- un praf sare;
- un plic zahar vanilinat;
- 130g unt 82% grasime;
- 100 ml lapte de vaca;
- 10g drojdie uscata;
- 1 lingura rom;
- 1 lingura faina de portocale;
- 650g faina alba pentru cozonaci (cernuta de doua ori).
Ingrediente umplutura:
- 100g lapte de vaca;
- 3 linguri zahar brut;
- 3 linguri cacao;
- 200g nuci mixate pasta;
- rahat taiat cuburi mici si stafide, dupa plac.
In plus, un galbenus de ou, mac, 10g zahar brut, 2 linguri de miere pentru primenit cozonacii si 2 tavi de 1 kg pregatite cu hartie pentru copt.
- 5 oua, 130g zahar brut, 1 plic zahar vanilinat si praful de sare se mixeaza cu telul performant al robotului pe cea mai mare treapta timp de 2-3 minute;
-am schimbat telul performant cu accesoriul pentu framantare;
- am incorporat si 130g unt 82%grasime, 100ml lapte de vaca, 10g drojdie uscata (drojdia se poare lasa in putin lapte cald inainte de a fi inclusa in aluat), 1 lingura rom, 1 lingura faina de portocale si 650g faina alba pentru cozonaci cernuta de 2 ori;
- cu mainile date bine cu ulei de floarea soarelui am intins pe rand si cu grija fiecare bucata de aluat, mai cu palmele mai cu degetele, pana cand am format dreprunghiuri subtiri de 1-2 cm grosime pe care am pus o pasta din 100g lapte cald amestecat cu 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, 200g nuci mixate pasta in blenderul din sticla termo rezistenta al robotului de bucatarie, am presarat stafide si rahat taiat cuburi mici, am rulat si pus in 2 tavi de 1 kg la odihnit 30 minute in cuptorul cald;
- cozonacii i-am uns usor cu ajutorul unei pensule de silicon cu galbenus (daca galbenusul este prea mic puteti adauga o lingura de lapte tot la temperatura camerei si omogenizati) si apoi am presarat mac.
Delicios!
°campanie gratuita de testare de la BUZZStore
#buzzKenwoodTitanium
#buzzKenwoodTitanium
Comentarii
Trimiteți un comentariu