Ecleruri cu crema de vanilie
Pentru cojile de ecleruri:
- se pun la foc mediu 250 ml apa;
- 100 ml ulei de floarea soarelui;
- un praf de sare si o lingurita rasa de zahar;
- cand incepe compozitia sa fiarba pun 130 g faina alba, toata o data, si amestec pana se omogenizeaza. Opresc focul atunci cand pe fundul vasului se formeaza o crusta subtire;
- cand aluatul fiert ajunge la temperatura camerei adaug rand pe rand 3 oua (cantarite in coaja toate trei sa insumeze 180g) pana se omogenizeaza;
- setam cuptorul la 250°C;
- pun in tava hartie de copt pe care cu ajutorul unui poche formez ecleruri aproximativ de aceeasi marime,
- ud mainile cu apa rece si netezesc moturile sau nivelez denivelarile eclerurilor;
- stropesc de vreo trei ori eclerurile cu degetele inmuiate in apa rece;
- se tin 10 minute eclerurile in cuptorul incins la 250°C dupa care alte 15 minute la 180°C si nu deschid deloc usa cuptorului. Daca eclerurile nu s-au copt, scot tava si mut pe margini eclerurile din mijloc iar cele de pe margini le asez in mijloc si le mai las tot la 180°C pentru inca 5 minute;
- scot tava si fac 2-3 intepaturi cu cutitul pe latura unde voi taia eclerul cand se va raci bine.
Compozitie crema:
- 500 g lapte;
- 3 oua;
- 6 linguri de zahar brut;
- 1 plic zahar vanilat;
- un strop de esenta de rom cam cat o boaba de mazare;
- 5 linguri faina;
- 50g unt;
- mixez spuma ouale cu zaharul si aromele, dau mixerul pe treapta mica si pun pe rand cele 5 linguri de faina si apoi torn laptele incalzit;
- pun la foc mediu intr-o cratita cu fundul gros si amestec cu un tel metalic incontinuu pana se ingroasa compozitia si o rastorn intr-un alt vas;
- pun si cele 50g unt si amestec pana la omogenizare.
- acopar crema de vanilie cu o folie de plastic si o las sa se raceasca;
- cojile de eclerurile le tai cu un cutit zimtat si le umplu cu crema;
- deasupra eclerurilor pun un sos de ciocolata facut din o lingura unt, 2 linguri ulei, 2/3 linguri zahar brut, 3 linguri cacao, 3 linguri lapte. La foc mediu, deasupra aragazului, fara sa ating flacara, amestec pana la omogenizare dar fara sa incing ciocolata. Daca e prea groasa compozitia adaug cu lingura lapte, daca este prea lichida mai pun cacao.
Cand toate s-au racorit se umplu cojile cu crema de vanilie si se ung cu sosul de ciocolata si se pastreaza la frigider.
Delicios !
Comentarii
Trimiteți un comentariu