Briose delicioase

  Sunt briose delicioase delicioase, usor de pregatit si poate prea rapid mancate.



  Ingrediente:
- 240 ml apa minerala;
- 80 ml ulei de floarea soarelui;
- 240 gr faina alba cernuta; 
- optional, dar delicios, o mana de nuci/ migdale/ alune de padure incinse la tigaie si maruntite cu un cutit;
- 1 praf de sare;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingurita bicarbonat;
- 2 linguri cacao;
- 1 plic zahar vanilinat;
- un strop de rom;
- 4-5 linguri dulceata preferata sau magiun de prune;
- 2 linguri fulgi nuca de cocos;
- 2 linguri zahar brut.

   Pentru decor:
- 50- 60g ciocolata neagra topita;
- 1 lingurita ulei;
- 5 linguri fulgi de cocos;
- 12 forme din hartie pentru briose.


   Mod de preparare:
- pornim cuptorul la 180°;
- pregatim o tava pentru briose cu hartii pentru briose sau ungem cu o pensula fiecare alveola cu ulei de floarea soarelui si pudram cu faina;
- amestecam intr-un vas ingredientele uscate 240g faina cernuta, praful de sare, 1 lingurita praf de copt si 1 plic zahar vanilinat (tot aici se pun si nucile/migdalele/ alunele de padure incinse la tigaie si maruntite cu cutitul);
- separat amestecam uleiul de floarea soarelui cu apa minerala si 1 lingurita bicarbonat apoi turnam peste ingredientele uscate si omogenizam;
- mutam intr-un alt vas o treime din compozitie si o amestecam cu 2 linguri fulgi de cocos si doua linguri de zahar brut. Daca aluatul s-a intarit adaugati treptat doua trei linguri de apa minerala pentru a obtine un aluat cremos;  
-  in restul de aluat adaugam 2 linguri de cacao, un strop de rom si 4-5 linguri din dulceata preferata sau magiun de prune;
-  punem cate o lingura din compozitia cu fulgi de cocos in fiecare forma de briose apoi continuam cu compozitia cu cacao, rom si dulceata sau magiun;
- coacem briosele timp de 30 de minute si scoatem cu ajutorul unei dpatule sau cutit briosele pe un gratar la racit;
- ciocolata neagra se topeste la bain marie si se amesteca cu o lingurita de ulei;
- se ia fiecare briosa si se capaceste cu ciocolata topita;
- peste briosele asezate pe un platou dati o ninsoare de fulgi de cocos si gata.

   Delicios!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ecleruri cu crema de vanilie

Cheesecake delicios

Cozonaci de casa

Chec pufos

Placinta cu dovleac fara zahar, fara faina alba