Briose delicioase
Sunt briose delicioase delicioase, usor de pregatit si poate prea rapid mancate.
Ingrediente:
- 240 ml apa minerala;
- 80 ml ulei de floarea soarelui;
- 240 gr faina alba cernuta;
- optional, dar delicios, o mana de nuci/ migdale/ alune de padure incinse la tigaie si maruntite cu un cutit;
- 1 praf de sare;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingurita bicarbonat;
- 2 linguri cacao;
- 1 plic zahar vanilinat;
- un strop de rom;
- 4-5 linguri dulceata preferata sau magiun de prune;
- 2 linguri fulgi nuca de cocos;
- 2 linguri zahar brut.
Pentru decor:
- 50- 60g ciocolata neagra topita;
- 1 lingurita ulei;
- 5 linguri fulgi de cocos;
- 12 forme din hartie pentru briose.
Mod de preparare:
- pornim cuptorul la 180°;
- pregatim o tava pentru briose cu hartii pentru briose sau ungem cu o pensula fiecare alveola cu ulei de floarea soarelui si pudram cu faina;
- amestecam intr-un vas ingredientele uscate 240g faina cernuta, praful de sare, 1 lingurita praf de copt si 1 plic zahar vanilinat (tot aici se pun si nucile/migdalele/ alunele de padure incinse la tigaie si maruntite cu cutitul);
- separat amestecam uleiul de floarea soarelui cu apa minerala si 1 lingurita bicarbonat apoi turnam peste ingredientele uscate si omogenizam;
- mutam intr-un alt vas o treime din compozitie si o amestecam cu 2 linguri fulgi de cocos si doua linguri de zahar brut. Daca aluatul s-a intarit adaugati treptat doua trei linguri de apa minerala pentru a obtine un aluat cremos;
- in restul de aluat adaugam 2 linguri de cacao, un strop de rom si 4-5 linguri din dulceata preferata sau magiun de prune;
- punem cate o lingura din compozitia cu fulgi de cocos in fiecare forma de briose apoi continuam cu compozitia cu cacao, rom si dulceata sau magiun;
- coacem briosele timp de 30 de minute si scoatem cu ajutorul unei dpatule sau cutit briosele pe un gratar la racit;
- ciocolata neagra se topeste la bain marie si se amesteca cu o lingurita de ulei;
- se ia fiecare briosa si se capaceste cu ciocolata topita;
- peste briosele asezate pe un platou dati o ninsoare de fulgi de cocos si gata.
Delicios!
- 240 ml apa minerala;
- 80 ml ulei de floarea soarelui;
- 240 gr faina alba cernuta;
- optional, dar delicios, o mana de nuci/ migdale/ alune de padure incinse la tigaie si maruntite cu un cutit;
- 1 praf de sare;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingurita bicarbonat;
- 2 linguri cacao;
- 1 plic zahar vanilinat;
- un strop de rom;
- 4-5 linguri dulceata preferata sau magiun de prune;
- 2 linguri fulgi nuca de cocos;
- 2 linguri zahar brut.
Pentru decor:
- 50- 60g ciocolata neagra topita;
- 1 lingurita ulei;
- 5 linguri fulgi de cocos;
- 12 forme din hartie pentru briose.
- pornim cuptorul la 180°;
- pregatim o tava pentru briose cu hartii pentru briose sau ungem cu o pensula fiecare alveola cu ulei de floarea soarelui si pudram cu faina;
- amestecam intr-un vas ingredientele uscate 240g faina cernuta, praful de sare, 1 lingurita praf de copt si 1 plic zahar vanilinat (tot aici se pun si nucile/migdalele/ alunele de padure incinse la tigaie si maruntite cu cutitul);
- separat amestecam uleiul de floarea soarelui cu apa minerala si 1 lingurita bicarbonat apoi turnam peste ingredientele uscate si omogenizam;
- mutam intr-un alt vas o treime din compozitie si o amestecam cu 2 linguri fulgi de cocos si doua linguri de zahar brut. Daca aluatul s-a intarit adaugati treptat doua trei linguri de apa minerala pentru a obtine un aluat cremos;
- in restul de aluat adaugam 2 linguri de cacao, un strop de rom si 4-5 linguri din dulceata preferata sau magiun de prune;
- punem cate o lingura din compozitia cu fulgi de cocos in fiecare forma de briose apoi continuam cu compozitia cu cacao, rom si dulceata sau magiun;
- coacem briosele timp de 30 de minute si scoatem cu ajutorul unei dpatule sau cutit briosele pe un gratar la racit;
- ciocolata neagra se topeste la bain marie si se amesteca cu o lingurita de ulei;
- se ia fiecare briosa si se capaceste cu ciocolata topita;
- peste briosele asezate pe un platou dati o ninsoare de fulgi de cocos si gata.
Delicios!
Comentarii
Trimiteți un comentariu