Cheesecake delicios

Cheesecake delicios 

...sau cheesecake cu paté sucrée integral, ganache ciocolată neagră și pere în sos de caramel ușor sărat, este atât de bun că îți vine să îl mănânci si la mesele principale si între mese.

Ingrediente:
- 100g unt, 
- 1 ou,
- 50g zahăr brut,
- un sfert de linguriță extract pur de vanilie,
- 200g faina, eu am pus 30g tărâțe fine de grâu, 70g făina de secară, 100g făina albă de grâu,
- 1 linguriță praf de copt,
- un praf de sare, 
- 1 linguriță făina de portocale (opțional),
- 1kg brânză dulce de vacă,
- 4 ouă,
- 150g zahăr brut,
- 100g faina albă,
- 200ml smântană,
- linguriță de extract pur de vanilie sau un plic de vanilie,
- 150g ciocolată Nestle Dessert Noir, 
- 150g smântană 30% grăsime,
- 125g zahăr brut, 
- 50g unt, 
- 100g smântană 30% grăsime,
- un praf de sare,
- o pară mare cu coaja verde.

Mod de preparare:
- 100g unt, 1 ou, 50g zahăr brut si un sfert de linguriță extract pur de vanilie se mixează apoi se adaugă 200g făină, eu am pus 30g tărâțe fine de grâu, 70g făină de secară, 100g făină albă de grâu și 1 linguriță praf de copt, un praf de sare, 1 linguriță făină de portocale (opțional). Se amestecă cu o spatulă sau cu mâna până se obține un aluat moale ca o plastelină și care nu se lipește, se împarte în două părți egale. Cu sucitorul se întind foi cu care se îmbracă fundul și pereții formei (26cm diametru). Se ține 10 minute în cuptorul deja încălzit la 180°. Se scoate din cuptor și se adaugă următoarea compozitie: 1kg brânză dulce de vacă se mixează cu 150g zahăr brut apoi se încorporează pe rând 4 ouă si 100g faina albă, se adaugă și  200ml smântană, o linguriță de extract pur de vanilie sau un plic de vanilie. Se ține în cuptor la 170° timp de 50-70 minute sau până când se rumenește pe margini. Īn mijloc se va mișca ușor, ca o gelatină, dar se va întări pe măsură ce se răcește.

- cheesecake-ul este bun asa simplu dar este delicios cu ciocolata in combinatie cu caramel.
- cum prepar ganache: 150g Nestle Dessert Noir, 150g smântană și un strop de rom se amesteca la foc mic intr-o cratiță cu fundul gros. Când se formează o cremă omogenă se adaugă gălbenușul de la un ou și se amestecă la foc mic timp de 1-2 minute. Galbenusul este optional. Fac si cu si fara si este bun oricum. Se  toarnă crema īntr-un vas rece și se acoperă cu o folie de plastic suprafața cremei. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

- cum prepar pară in sos de caramel: 125g zahăr brut se topesc, la foc mic se adaugă 50g unt, se amestecă, se adaugă  100g smantana 30% grasime și se amestecă până când se omogenizează. Turnati in alt vas doua treimi din caramel. O pară mare cu coaja verde se decojește, se curăță de sâmburi și se fierbe la foc mic in o treime sos de caramel până când devine ușor elastică. Se  transferă într-un alt vas și se lasă la răcit la temperatura camerei. 
Pe jumătate din suprafața cheesecake-ului se pune ganache iar pe cealaltă jumătate cele 2 bucăți de pară feliate evantai sau bucățite,  peste care se toarnă sosul de caramel amestecat cu praful de sare (dacă sosul s-a întărit  și nu poate fi turnat, se mai încălzește putin la foc mic). 
Cheesecake-ul se tine minim 8 ore la frigider înainte se a fi servit.




Delicios!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ecleruri cu crema de vanilie

Cozonaci de casa

Chec pufos

Placinta cu dovleac fara zahar, fara faina alba