Biscuiti pur si simplu deliciosi


Biscuiti pur si simplu deliciosi
Biscuiti rapizi, fara timpi de racire sau odihna a aluatului. Sunt buni simpli, cu ciocolata sau lipiti cate doi cu gemul preferat amestecat cu nuci maruntite. 


Ingrediente:
-2 oua;
-250g faina alba(in functie de greutatea oualor se va mai adauga faina treptat in compozitie pana cand se va obtine un aluat ferm si usor lipicos);
-o lingurita rasa de praf de copt;
-140 zahar brut pudra;
-1 plic zahar vanilinat sau 1 lingura vanilie;
-un praf de sare;
-un strop de rom;
-140ml ulei de floarea soarelui;
-1 lingura de cacao;
-coaja rasa de la o lamaie sau portocala mici;
-pentru decor 40g ciocolata neagra si 1 lingura de ulei de cocos.

Mod de preparare:
-ouale, sarea, zaharul, vanilia si romul se mixeaza cam 5 minute sau pana cand compozitia se deschide la culoare si zaharul este dizolvat. Cu telul profesional al robotului Titanium Chef de la Kenwood (http://www.kenwoodworld.com/ro-ro/promo/home/robotii-de-bucatarie) mixarea s-a facut numaidecat iar incorporarea uleiului turnat in fir subtire a fost fara evenimente neplacute;

-treptat se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt. Cantitatea de faina poate varia in functie de marimea oualor si volumul acestora dupa mixare. Accesoriul folosit pentru omogenizearea compozitiei lichide cu faina si-a facut treaba perfect iar timpul de lucru a fost mult mai scurt;


-jumatate de compozitie se amesteca cu coaja de lamaie sau portocala iar cealalta jumatate cu cacao;


-nu amestec prea mult si nici nu framant pentru ca va incepe sa iasa uleiul din aluat;



-se formeaza bile in palma sau se portioneaza direct in tava pe foaia de copt cu ajutorul unui pos si se tin in aragazul incins la 180-190°. Sunt gata dupa 10-12 minute dau cand s-au rumenit usor pe fund si se scot din tava incinsa;


-cand biscuitii s-au racit i-am desenat cu ciocolata topita amestecata cu o lingura de ulei de cocos. 
Biscuitii sunt buni proaspeti dar si mai buni sunt peste cateva zile, daca mai raman, timp in care se pastreaza intr-un recipient cu capac sau punga de hartie.


Deliciosi!

°campanie gratuita de testare de la BUZZStore
 #buzzKenwoodTitanium

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ecleruri cu crema de vanilie

Cheesecake delicios

Cozonaci de casa

Chec pufos

Placinta cu dovleac fara zahar, fara faina alba