Inghetata cu aroma de lapte

Inghetata cu aroma de lapte

Sunt o multime de variante de inghetata pe care le putem pregati acasa. Pentru pasionatii de inghetata cu aroma intensa de.... lapte propun folosirea laptelui de vaca direct de la sursa. Am facut cu lapte de vaca din comert dar textura este diferita oricat de gras ar fi laptele la pet, raman cristale de gheata iar gustul laptelui lipseste, se distinge mai mult vanilia.

Ingrediente:

- 500g lapte de vaca direct de la sursa;
- 4 oua medii de gaina;
-500g smantana cu peste 25%grasime;
- 10 linguri de zahar brut sau muscovado;
- 1/2 lingurita rom sau esenta de rom dupa plac;
- 2 plicuri zahar vanilinat sau 1 lingurita extract de vanilie.

Mod de preparare:

- se incalzeste laptele si se toarna usor peste ouale mixate bine (cam 5 minute) cu zaharul si aromele;
- dupa ce compozitia s-a omogenizat se toarna intr-o cratita cu fund dublu, se pune la foc mic spre mediu si se amesteca incontinuu cu un tel in forma de para, constant, circular, vertical si orizontal fara pauze;
- compozitia isi va mari volumul putin;
- nu lasam sa fiarba, urmarim primii aburi si rasturnam imediat compozitia in alt vas. Daca sta mai mult pe foc sau daca ramane in vasul fierbinte compozitia nu va mai ramane fina;
-cand s-a racit complet se amesteca cu 500g smantana mixate ca pentru frisca. La acest pas se poate adauga cacao sau ciocolata topita;
- daca nu este pusa in forme mici pentru inghetata, pentru a avea cat mai putine cristale de gheață se scoate inghetata cam din ora in ora de vreo patru ori si se paseaza cu furculita, daca aveti rabdare. Inghetata cu aroma de lapte va avea o textura mai fina.

Delicioasa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ecleruri cu crema de vanilie

Cheesecake delicios

Cozonaci de casa

Chec pufos

Placinta cu dovleac fara zahar, fara faina alba