Desert lejer cu cirese, clafoutis

Desert lejer, clafoutis cu cirese


Este perfect cand ai pofta de ceva dulce gatit la cuptor, cu fructe, cremos si usor... foarte usor de gatit!

Ingrediente:
- 150g faina alba cernuta;
- un praf de sare;
- 100g zahar brut;
- 1 lingura extract de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilinat;
- 250 ml lapte;
- 50g unt topit si racit;
- 4 oua medii;
- 500g cirese coapte mari, fara samburi.

Mod de preparare:
- se incinge cuprorul la 160 grade, se unge un vas de maxim 30 cm diametru cu unt sau ulei si se acopera fundul vasului cu hartie de copt si se aseaza ciresele spalate si curatate de samburi;
- intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, se toarna peste ele ingredientele umede si se amesteca cu un tel pana se obtine o compozitie omogena;
- lichidul obtinut se toarna peste cirese si totul merge la cuptor pentru 50 de minute maxim;
- se lasa sa se racoreasca putin si sa se desumfle prajitura si se pudreaza cu zahar dupa plac;
- este delicioasa cu un fruct care este in contrast cu dulceata cireselor, eu am ales de data aceasta coacazele. Abia astept sa fac un clafoutis cu piersici in loc de cirese iar pe deasupra sa presar afine.

Delicios!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ecleruri cu crema de vanilie

Cheesecake delicios

Cozonaci de casa

Chec pufos

Placinta cu dovleac fara zahar, fara faina alba