Placinta cu dovleac fara zahar, fara faina alba

   Ingrediente: 

- 1 kg dovleac ras;
- un ou;
- 100 g unt rece cu peste 80% grasime;
- 1 lingura cu varf tarate fine de grau;
- 1 lingurita praf de copt (stins sau nu);
- jumatate lingurita scortisoara;
- 1 lingurita faina portocale;
- fainuri de mei, ovaz, secara.


    Mod de preparare:

- dovleacul se spala, se curata cu cutitul coaja acestuia si se scot cu o lingura semintele si fibrele din interior;
- 1 kg de dovleac ras se incalzesc pe aragaz fara sa ajunga la fierbere. Daca dovleacul este sec se toarna putina apa, daca este apos se va stoarce cand se raceste, inainte sa se puna peste aluat;

- dovleacul se lasa la racit;
- se amesteca intr-un vas oul, praful de copt si untul bucatit;
- se adauga ingredientele uscate treptat pana se ajunge la o textura ca de plastelina nelipicoasa;
-  se intinde aluatul cu mana intr-un vas antiaderent de maxim 23 cm diametru si se inteapa din loc in loc cu furculita;
- se tine 10 minute in cuptorul incins la 180 grade;
- se scoate vasul din cuptor si se pune dovleacul ras si amestecat cu scortisoara;
- se tine in cuptor 40-50 minute sau pana este gata. 

   Delicios!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ecleruri cu crema de vanilie

Cheesecake delicios

Cozonaci de casa

Chec pufos